Eetbare wilde planten, kruiden, bomen - gemakkelijk te vinden, te herkennen en te gebruiken
Katrin en Frank Hecker nemen hun lezers bij de hand en laten zien wat er in het bos, in de weide en bij het water te vinden is om ons dieet en medicijnkastje op een natuurlijke manier te verrijken.
- In welke habitat groeien de planten?
- Hoe kunnen ze herkend, verzameld en bereid worden?
- Welke betekenis hebben ze in de geneeskunde en mythologie?
Na een kleine oogst gaat het naar de keuken, waar de oogst van de natuur wordt verwerkt: Van weegbree wordt een hoestsiroop gemaakt, van boomhars een universele zalf en van paardenbloemwortel verkwikkende koffie - alles wordt eenvoudig en stap voor stap uitgelegd.
Een praktische metgezel voor iedereen die de natuur opnieuw wil ontdekken en beleven, of voor het eerst wil ervaren.
De auteur Katrin Hecker is gediplomeerd bioloog, gespecialiseerd in zoologie, plantkunde en mariene biologie en werkt als freelance auteur.
Der Autor Frank Hecker ist Diplom-Biologe mit den Schwerpunkten Zoologie, Botanik und Meeresbiologie. Er hat sich als Naturfotograf einen Namen gemacht. Seit vielen Jahren veröffentlicht er Reportagen zu naturkundlichen Themen in namhaften Zeitschriften und Zeitungen und ist Autor mehrerer Bücher.
Leesvoorbeeld: